Uslovi korišćenja

USLOVI PRODAJE INTERNET KNJIŽARE EPOHA 

Primena Uslova prodaje

Korišćenjem usluga Internet knjižare EPOHA, prihvatate sledeće Uslove prodaje. Ako niste saglasni sa Uslovima, nemojte koristiti  usluge ove Internet knjižare niti putem nje naručivati proizvode.

Kupac je fizičko ili pravno lice koje naručuje i plaća proizvod posredstvom Internet knjižare EPOHA  (u daljem tekstu: Internet knjižara).

Da bi porudžbina bila ispravna, osoba koja je popunjava mora biti starija od 18 godina.

Ako su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnom  licu, tada se kupcem smatra pravno lice, a fizičko lice čiji su podaci uneti uz pravno lice smatra se ovlašćenim licem kupca.

Primalac je lice kome se proizvod isporučuje, a različit je od lica kupca.

Prihvatanjem Uslova prodaje kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, da ne postoje nikakve prepreke naručivanju i kupovine proizvoda putem Internet knjižare.

Porudžbina i kupovina

Biranjem bilo kog proizvoda sa sajta Internet knjižare otvara se padajući meni, koji sadrži informacije o  proizvodu – naziv, kratak opis, cena.

Biranjem pojedinog proizvoda on se uvrštava u meni „Korpa“. Pristupom meniju „Korpa“ dobijate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cenu. Proizvod uvršten u  „Korpu“  kupuje se klikom na taster „Kupi“.

Biranjem polja „Kupi“ pristupate obrascu porudžbine u koji ste dužni da upišete lične podatke. Ako se lični podaci kupca razlikuju od ličnih podatka primaoca, dužni ste tačno da naznačite i podatke primaoca. Kupac snosi rizik za tačnost i istinitost dostavljenih podataka.

Pored svakog proizvoda stoji i iznos poštarine. Cena poštarine nije uključena u cenu proizvoda, osim ako nije drugačije naznačeno (naznaka „dostava besplatna“). Besplatna dostava važi samo za područje Republike Srbije.

Proizvodi se poručuju popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao neregistrovani i registrovani korisnik.

Sva plaćanja će biti izvršena u dinarima. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sledeće načine:

Porudžbina se smatra primljenom u slučaju:

plaćanja pouzećem, opštom uplatnicom, e-bankingom u trenutku kada Internet knjižara elektronskim putem primi porudžbinu;

Kupac će o prijemu porudžbine dobiti posebno obaveštenje elektronskom poštom na naznačenu e-adresu.

Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabrano plaćanje opštom uplatnicom ili e-bankingom  Internet knjižara se obavezuje da rezerviše proizvod u magacinu u trajanju od tri radna dana.

Ugovor se smatra sklopljenim:

Isporuka

Naručene proizvode Internet knjižara isporučuje u najkraćem mogućem roku. Proizvodi se mogu naručiti za dostavu na području Republike Srbije, odnosno za međunarodnu dostavu prema uslovima koji važe za svako područje dostave.

Cena poštarine nije uključena u cenu proizvoda, osim ako nije drugačije naznačeno (naznaka „dostava besplatna“). Besplatna dostava važi  samo za područje Republike Srbije.

Dostava na području Republike Srbije obavlja se putem redovne pošte i putem dostavnih službi.

Međunarodna dostava obavlja se redovnom ili avionskom poštom, u zavisnosti od želje kupca.

Dostava se obavlja prema uslovima korišćenja poštanskih usluga i usluga dostavne službe i smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj ili poštanskoj službi.

Kada Internet knjižara putem dostavne službe isporuči proizvod primaocu, odnosno kupcu  primalac, odnosno kupac dužan je da preuzme proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

Ako se proizvod koji je upućen primaocu, odnosno kupcu vrati Internet knjižari jer poštanska ili dostavna služba nisu uspeli da izvrše dostavu, kupac će o tome biti obavešten e-poštom i biće mu ponuđena mogućnost da mu se naručeni proizvod na ponovljeni zahtev e-poštom ponovo dostavi na adresu primaoca, odnosno kupca.

Nedostaci na proizvodu

Internet knjižara ne odgovara kupcu za manja oštećenja na proizvodu koja su nastala kao posledica dostave robe, ako oštećenja ne utiču na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.

Internet knjižara će u najkraćem roku zameniti sve tehnički neispravne proizvode.

Interent knjižara ne odgovara kupcu ako tehničke mogućnosti opreme kupca ili primaoca nisu dovoljne za ispravno korišćenje proizvoda.

Raskid ugovora

Kupac ima pravo da raskine ugovor u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Ako je dostava izvršena pre prijema obaveštenja o raskidu ugovora, kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakovanja i dostave u ugovorenom iznosu od  1.000 dinara sa uključenim PDV-om. Cena poštarine nije uključena u cenu proizvoda, osim ako nije drugačije naznačeno (naznaka „dostava besplatna“). Besplatna dostava važi  samo za područje Republike Srbije.

Završne odredbe

Internet knjižara EPOHA ima pravo da jednostrano promeni navedene Uslove prodaje bez prethodne najave. Prihvatanjem prethodno naznačenih Uslova prodaje kupac pristaje na njegove odredbe i prihvata da one čine sastavni deo ugovora.

NAČINI PLAĆANJA

U Internet knjižari EPOHA možete plaćati na tri načina:

  1. opštom uplatnicom/e-bankingom;
  2. mobilnim telefonom;
  3. pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja.

Plaćanje porudžbina iz inostranstva moguće je samo kreditnom karticom.

Plaćanje opštom uplatnicom/e-bankingom

Nakon što odaberete ovaj način plaćanja, dobićete e-mail sa predračunom. U predračunu se nalaze svi podaci koji su Vam potrebni za uplatu.

Koristeći e-banking svoje banke, navedeni iznos uplatite na račun.

Ako ne koristite e-banking, navedeni iznos uplatite na bilo kom mestu gde i inače plaćate svoje račune: u pošti ili banci.

Proizvodi su rezervisani tri radna dana po izdavanju predračuna. Molimo Vas da svoju uplatu izvršite u tom roku.

Naručene proizvode šaljemo Vam tek po primljenoj uplati.

Plaćanje pouzećem

Proizvode naručene pouzećem šaljemo Vam odmah, a naplatu će izvršiti dostavljač prilikom uručenja pošiljke.

Plaćanje mobilnim telefonom

Ovo je siguran i jednostavan način plaćanja, i to pomoću bilo kog modela mobilnog telefona.

Kupac ne rizikuje da će biti otkriveni tajni podaci, jer mu za plaćanje nije potreban broj kreditne kartice, kao ni drugi podaci koji bi mogli da se koriste za plaćanje.
Sva komunikacija obavlja se putem SMS poruka.

Prvo treba aktivirati servis plaćanja mobilnim telefonom u Vašoj banci.

Kada poručite knjige, muziku ili filmove preko Internet knjižare, plaćanje se obavlja u 3 koraka:

  1. Internet knjižara Vam šalje e-račun na mobilni telefon;
  2. Plaćanje vršite unosom PIN-a;
  3. Na vaš mobilni telefon stiže potvrda o statusu plaćanja računa.

NAČINI ISPORUKE

Isporuka u Republici Srbiji

Naše pošiljke šaljemo običnom poštom i brzom kurirskom poštom. Brzina isporuke zavisi od toga da li  imamo proizvod u magacinu ili treba da ga nabavimo od dobavljača. Nakon slanja, kurirska služba dostavlja pošiljku u najkraćem roku. Uobičajeno vreme dostave je 24 časa. Isporuka se vrši radnim danom od 8,00 do 16,00 sati, a u Beogradu do 19,00 sati. Za isporuku je moguće odrediti drugu adresu od one na kojoj stanujete, npr. adresu radnog mesta. Po dobijanju obaveštenja o isporuci kurirsku službu možete pozvati na broj koji će biti naveden u obaveštenju, pa se možete dogovoriti o mestu i vremenu isporuke koji Vam odgovaraju.

Za sve porudžbine knjiga čija je vrednost manja od 3.000,00 RSD, a muzike i fimova u vrednosti manjoj od  3.000,00 RSD naplaćujemo cenu brze dostave za teritoriju Republike Srbije u celini u iznosu od 300,00 RSD.

Besplatna isporuka

Za sve porudžbine knjiga, muzike i filmova u vrednosti većoj od 3.000,00 RSD pošiljku na teritoriji Republike Srbije dostavljamo poštom besplatno.

Besplatna isporuka ne odnosi se na neke snižene proizvode u akcijama.

Besplatna isporuka ne odnosi se na međunarodne pošiljke.

Prethodno navedeni uslovi besplatne isporuke ne odnose se na udžbenike. Troškovi isporuke udžbenika iznose 300,00 RSD po pošiljci u vrednosti do 7.000,00 RSD.

Međunarodna isporuka

U postupku kupovine molimo Vas da odaberete da li želite da Vam kupljene proizvode pošaljemo redovnom poštom ili avionom. Pošiljke poslate avionom stižu brže, ali je iznos poštarine veći.